Početkom svake nove godine mnogi vrtlari već u februaru počinju naveliko razmišljati i planirati sjetvu. Već sama naznaka da će uskoro završiti zima i da dć početi sve nicati i pupati unosi onaj veseli nemir i iščekivanje u mnoge.

Veliki izbor sjemena povrća, cvijeća, začinskog bilja, trava, kromira, žitarica, … potražite u svim našim većim marketima.

ODABIR ZEMLJE ZA SJETVU
Ako ste odlučili sijati biljke u teglice, imajte na umu da je odabir kvalitetne zemlje jako veliki preduvjet uspješnog klijanja i rasta.

POSUDE ZA SJETVU
U našim trgovinama imamo veliki izbor različitih posuda i saksija za sijanje. Za sjetvu je najbitnije da posuda ima rupe na dnu da se u istoj ne zadržava voda.

SAVJETI ZA SIJANJE U KUĆNOJ RADINOSTI
U amaterskim uvjetima sijanja predlažemo provjerene metode:

  • sijanje u mjesecu martu u teglice / saksije na prozorske daske
  • sijanje u mjesecu aprilu u teglice/ saksije koje se drže na otvorenom
  • sijanje direktno na otvoreno od mjeseca aprila najdalje

BAŠTANSKI I POLJOPRIVREDNI ALAT
Ko tek počinje da se bavi baštovanstvom, sigurno mu nije lako da napravi dobar izbor prilikom kupovine alata koji mu je neophodan za radove u bašti.
Za vas smo napravili izbor najvažnijeg alata: kolica, baštensko crijevo sa priključkom za zalivanje, testera, kantica za zalivanje, baštenske makaze za orezivanje i kalemljenje, višenamenske makaze za žicu, gumu ili kožu, grabulje, ašov, lopata, lopatica, metla, …

Objekti u kojima možete pronaći baštanski i poljoprivredni alat

TD MARKETIAdresaTip trgovine
HipermarketOlimpijska br.52, MojmiloHipermarket
PJ 63Bjelašnička bb, PazarićSupermarket
DD DOBRINJAAdresaTip trgovine
P31Gladno polje bb, RakovicaMarket
P35Mlini br.2, IlijašMarket