Domaći podržavaju domaće: Amko Komerc u posjeti Milkosu

Domaći podržavaju domaće: Amko Komerc u posjeti Milkosu

Delegacija bosanskohercegovačkog trgovačkog lanca Amko Komerc na čelu sa vlasnikom kompanije Muamerom Aletom posjetila je danas jednu od vodećih firmi za proizvodnju mlijeka u BiH, Milkos Sarajevo.

Amko Komerc je prvi bh. trgovački lanac koji je pokrenuo akciju “Dani domaćih proizvoda” ciji je cilj dati podršku domaćim proizvođacima, te približiti kupcima kvalitetne proizvode iz Bosne i Hercegovine. U sklopu pomenute akcije danas je i organizovana posjeta kompaniji Milkos, gdje je rukovodstvo Amko Komerca obislo kompletan pogon opremljen najmodernijom tehnologijom za preradu mlijeka.

 

_DSC0036

Menadžerica Odjela za odnose sa javnošću Amko Komerca Minela Džuho istakla je da njena kompanija daje punu podršku svim domaćim proizvođačima, a u ovom momentu posebno izvoznicima mlijeka kako bi bez problema plasirali mlijeko na domaće tržište.

“Ključni faktor za uspjeh naše privrede je upravo saradnja između nas kao domaćeg trgovačkog lanca i bosanskohercegovačkih proizvođača”, rekla je Džuho. “Krajnji cilj je probuditi svijest građana o važnosti kupovine domaćih proizvoda u domaćem lancu prodaje koji je dobro pozicioniran. Kupujući domaće mlijeko svaki građanin direktno utiče na zaposlenje više hiljada ljudi uključenih u ovaj proces, od mljekara, proizvođača, distributera, pa do prodavača. Naše je pravo, ali i obaveza zaštititi domaću ekonomiju i interese bh. građana, stoga smo se odlučili pokrenuti ovu akciju, te u periodu od 11. do 24. septembra ponuditi sve proizvode mljekare Milkos po specijalnim akcijskim cijenama”.

 

_DSC0071

Direktor kompanije Milkos Adin Fakić istakao je da sa lancem marketa Amko ostvaruju odličnu saradnju već dugi niz godina, a posebno je to važno jer se radi o dvjema domaćim kompanijama.

“Milkos ispunjava sve uslove koje lanac marketa Amko traži o pitanju kvaliteta kao uslova za plasman na svoje police”, rekao je Fakić. “S obzirom na novonastalu situaciju u vezi blokade izvoza mlijeka na EU tržište, iako je Milkos ispunio sve tražene uslove, Amko nam je pružio podršku i omogućio još kvalitetniji plasman. Zbog toga očekujemo povećanje prodaje i ublažavanje posljedica nastalih blokadom izvoza”.

 

milkos-reklama-1A